Odaberite odredište

Želite detaljnije informacije o mjestu:

Događanja

Cikloturizam

cikloturizam

Interaktivna karta

interaktivna karta

Vinske ceste

vinske ceste

HM rent-a-car

hm rent a car

TZ Osječko-baranjske županije

TZ Osječko-baranjske županije

19.07.2019

Tarda festival - 19. i 20. srpnja


Festival Tarda
dvodnevni je festival glazbe, ruha i hrane koji se tematski veže na razdoblje 16.st. - na stoljeće vladavine Sulejmana Veličanstvenog i priču o izgradnji njegovog čuvenog mosta koji je išao od Osijeka pa sve do lokacije gdje će se festival Tarda održati.

 

Ovo nije još jedan povijesni festival koji će upriličiti bitke, borbe i osvajanja, ovaj festival priča o nasljeđu koje nam je ostalo nakon tih vremena, ali kroz elemente glazbe, ruha i hrane koja se nedvojbeno zadržala u domovima i kuhinjama Baranje i Osijeka. Konceptualno, festival je zamišljen da zabavi, educira, napoji i raspleše svakog posjetitelja za što je potrebno doći u perivoj dvorca Esterhazy u Dardi, u petak i subotu 19. i 20. srpnja od 16,00 sati.

 

Na festivalu vas očekuje Bujrum sajam proizvoda OPG-ova Baranje, suvenira i rukotvorina, vina malih vinarija, ali i antikviteta. Ponuda iz turske kuhinje neće vas ostavit gladnima, a merak zone tu su da se u njima odmorite i opustite. Dok njegujete nepce promatrajte vaše najmlađe koji se zabavljaju dok sjeckaju, rezbare, bojaju ili samo plešu na jednoj od desetak kreativnih radionica koje će se održavati oba dana, a možete im se i vi pridružiti u nekoj od njih. Svakako obiđite i edukativne radionice koje će se održati u turskom šatoru i prostoru dvorca, a pogledajte i izložbe fotografija koje će biti postavljene duž perivoja. Provozajte se kočijom i čamcima, osvježite se u Gazda Lukinoj krčmi, pogledajte predstavu i skečeve osmišljene po  storytelling i living history modelima, a u predvečerje oba dana uživajte u sevdahu i drugim evergreen pjesmama. Večernji dio prvoga dana rezerviran je za bend – Neki novi klinci (Balašević tribute bend), a subotnje veče uljepšat će vam sevdah diva Hanka Paldum. Nakon oba koncerta ostanite u čarobno osvjetljenom parku i zabavite se uz DJ-a i dobre stare ex Yu pjesme..