Odaberite odredište

Želite detaljnije informacije o mjestu:

Događanja

Cikloturizam

cikloturizam

Interaktivna karta

interaktivna karta

Vinske ceste

vinske ceste

HM rent-a-car

hm rent a car

TZ Osječko-baranjske županije

TZ Osječko-baranjske županije

Biciklizam 

04.05.2019

Sezona rekreativnog turizma u Baranji
3. DEER & BIKE – Draž, 4. svibnja

 

Zbog najavljene kiše sutra popodne, start biciklijade 3. Deer & Bike pomaknut je za 10:00 (subota, 04.05.2019.). Start je na trgu Stipne Đurina, Draž - Baranja.

Za detaljnije informacije obratite se na mail ili 0989373256.

Prvi vikend u svibnju rezervirajte za biciklijadu Deer & Bike koja će se održati u subotu, 4. svibnja od 12h na prostoru općine Draž, Baranja. Biciklijada će pružiti doživljaj svega onoga što Baranja nudi, od dunavskih šuma i ritova, Banskog brda i prostrane ravnice do kušanja lokalnih proizvoda i upoznavanja šokačke kulturne baštine. Osim vožnje uz Dunav i cvrkut ptica, penjanje i spuštanje surducima te neizostavnog pogleda u Batini,  biciklisti će na kraju posjetiti Šokačku kuću u Topolju i zastati u vinskom podrumu jedinog baranjskog gajdaša – Filipa Golubova. Duljina rute iznosi 45, odnosno 25 kilometara za one u slabijoj kondiciji. S obzirom da se na području općine nalaze najveća krda jelenske divljači u Hrvatskoj, postoji velika vjerojatnost da ćete vidjeti košutu, srnu ili jelena. Biciklijada je rekreativnog karaktera te će se brzina prilagoditi vrsti podloge i strukturi biciklista.

Kotizacija za biciklijadu iznosi 70kn za puni program, odnosno 20kn bez ručka. Puni program podrazumijeva: ručak u vinskom podrumu Golubov (paprikaš, piće, kolač), degustaciju prehrambenih proizvoda OPG Filip Golubov, ulaznica i vođenje, Šokačka kuća Topolje. 

Prijave na događaj: goo.gl/CtPpNQ

Facebook stranica događaja: https://www.facebook.com/events/354922415129577/
TOUR DE SLAVONIA - Donji Miholjac, 12. svibnja

Start biciklijade u Donjem Miholjcu (hotel Slavona) - Valpovo - Osijek (tvrđava) - Kopački rit - Darda - Baranjsko Petrovo Selo - Vilany - Siklos - Donji Miholjac. Odmorišta u trajanju 15-20 min u Valpovu, Kopačkom ritu, Vilanyu, odmorišta u trajanju 30 min u Osijeku i Siklosu. Osvježenje uključeno (voda, sokovi, isotonici), kolači, kiflice. Ručak u hotelu Slavona. Brzina vožnje 25 km/h te obavezno nositi osobnu iskaznicu zbog prelaska granice u Republiku Mađarsku.

Kotizacija 100,00 kn za uplate do 28.04. - startni paket (majica, broj TDS, isotonic, energetska pločica, suvenir)

Facebook stranica događaja: https://www.facebook.com/events/656106028139620/ 

BICIKLIJADA BARANJSKI SURDUCI 2019. – Šećeransko jezero, 19. svibnja

Prvo je to vođeno, te organizirano istraživanje baranjskih surduka biciklima. Istaknuta je riječ istraživanje, jer se ruta drži u tajnosti, kako bi ovaj događaj zadržao element uzbuđenja i sudionicima pružio novu dimenziju iznenađenja. Organizatori naglašavaju kako ovo nije još jedna standardna biciklijada, nego ulaznica u prekrasni svijet Baranje i Banovog Brda. Ova biciklijada obiluje nizom kontrasta, a dionice variraju od pitomih brežuljaka obraslih vinovom lozom, do strmih i gigantskih surduka po kojima je sam događaj i dobio ime. Sam termin „surduk“ ukazuje na brojne različite kulturalne utjecaje kojima je Baranja kao biser Panonije, destinacija poželjna svim osvajačima, bila izložena. U mađarskom jeziku pojam szurdok označava klanac, a na turskom jeziku provaliju, bezdan, ponor.

Okupljanje će biti 19.05.2019. u 8:30 na Šećeranskom jezeru u Belom Manastiru, a start u 9 sati. Vožnja se odvija na Banovom brdu, zahtjevna je, jer podloga je zemljana, neravna i sadrži dosta uspona. Dužina rute je 57 kilometara, sa 950 metara uspona.

Obavezan je ispravan MTB bicikl, sa dobrim kočnicama, a također je obavezno ponijeti 2 bidona vode, rezervnu unutarnju gumu i kacigu. Tokom vožnje biti će spremna dva okrijepna mjesta, gdje će se moći i odustati. Biciklijada završava na Šećeranskom jezeru, gdje će biti poslužen ručak (grah).

Kotizacija iznosi 30kn bez majice, a s majicom udruge 60kn i potrebno ju je uplatiti na žiro račun Udruge rekreativnih biciklista Baranja:

HR0623400091110979436

U rubriku poziv na broj primatelja obavezno upisati OIB sudionika i popuniti prijavnicu na link https://www.urbb.hr/Home/Details?postId=10

Sudionike koji uplate kotizaciju do 10.05. u ponoć očekuje start paket iznenađenja. Broj sudionika ograničen je na 60.

Facebook stranica događaja: https://www.facebook.com/events/405969750186352/

 

 

BARANJA NIGHT TRAIL 2019 –  Banovo brdo, 15. lipnja

15. lipnja održava se Baranja Night Trail – noćna utrka ukupne duljine 13 km (Moonlight trail) i 20km (Stellar trail). Start i cilj nalaze se na istom mjestu. Trail koncept staze znači da je označena službenim oznakama organizatora i nije potrebno čitanje niti posjedovanje karte. Utrka je namijenjena građanima, rekreativcima i profesionalnim sportašima. Cilj ove utrke pustolovnog karaktera je upoznavanje lokalnog stanovništva sa trail trčanjem i popularizacija sporta na području Baranje. Svi natjecatelji koji završe utrku dobiti će ''finishersku'' medalju, a tri prvoplasirana po spolu i kategoriji dobiti će nagrade sponzora i pehare/medalje. Nastupiti mogu svi zdravi natjecatelji, koji na dan utrke imaju navršenih 16 godina, i svi trče na osobnu odgovornost. Prijavom na utrku natjecatelj se odriče mogućnosti prenošenja odgovornosti na organizatora utrke te potvrđuje svoje zdravstveno stanje i spremnost da završi utrku. Osvježenje je osigurano za vrijeme utrke i u ciljnom prostoru. Prijave za utrku i uplata kotizacije moguće su od 15.02.2019 zaključno s 31.05.2019. Prijava je pravovaljana po uplati kotizacije od 100kn.

Prijave na događaj: http://www.racesmanager.com/

Facebook stranica događaja: https://www.facebook.com/TrekkingFunPage/

 

 

VOŽNJA BICIKLIMA KROZ TRI DRŽAVE - Osijek, 26. lipnja

Sedmu godinu za redom Udruga za rekreativni biciklizam Kotrljaneri u suradnji s Udrugom građana VeloArt organiziraju biciklijadu pod nazivom “Vožnja biciklima kroz tri države“. Biciklijada se održava 26. 05., a očekuje se oko 50 biciklista iz Hrvatske, Srbije te BIH. Start je u Osijeku, a vožnja se nastavlja prema Bezdanu, gdje će bicikliste dočekati članovi udruge VeloArt. Slijedi okrijepa i doručak,  te nakon toga slijedi put prema Mohaču. Kompom će se prijeći Dunav te nakon kratkog odmora i okrijepe nastaviti put prema Hrvatskoj. Dolazak u Beli Manastir gdje je u Etnološkom centru baranjske baštine organiziran ručak. To je ujedno i kraj biciklijade duge oko 150 km.XCO BANOVO BRDO 2019 – Popovac, 21. srpnja

BK Osijek 21. srpnja na stazama Banovog brda organizira Nacionalno prvenstvo Hrvatske u disciplini MTB XCO. Slobodno možemo reći da, ako je atletika kraljica sportova, onda je XC kralj brdskog biciklizma. To je najprestižnija, najraznolikija i najteža kategorija, ukoliko promatramo sa sportskog stajališta. Tome u prilog ide i činjenica da je za sada XC jedina brdsko-biciklistička disciplina na Olimpijadi a ujedno i jedan od novijih sportova na programu ljetnih Olimpijskih igara. Svoju premijeru XC je doživio davne 1996. u Atlanti. Nije to slučajno, Amerika je kolijevka brdskog-bicikla (MTB) pa je to u neku ruku predstavljalo priznanje popularnosti samog MTB-a. U to je doba MTB doživljavao veliki boom, te je zaslužan i za popularizaciju kompletnog biciklističkog sporta.

Prijave na utrku (kada budu otvorene): http://99balona-timing.net/utrke.php

Facebook stranica događaja: https://www.facebook.com/events/1056627391204680/